SKOPSKI LEGURI - FERROALLOYS PRODUCTION

News
» Честит Велигден!

Ви го честитам претстојниот празник

28.04.2016
» ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ!

Срдечно Ви го честитам 8ми Март

08.03.2016
» СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ

СРЕЌНА НОВА 2016 ГОДИНА И ЧЕСТИТ БОЖИЌ!

30.12.2015
» Скопски Легури доби Лиценца Б за изведувач на градби од втора категорија

Скопски Легури доби Лиценца Б за изведувач на градби од втора категорија

18.08.2015
» Ден на металурзите

Честит празник!

06.05.2015
» Честит Велигден

Христос воскресе! Навистина воскресе!

09.04.2015
» Честит Ден на металурзите

Ви го честитам нашиот професионален празник, Денот на металурзите

06.05.2014
» ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН

На сите христијански верници Ви го честитаме претстојниот празник Велигден.

15.04.2014
» ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ

Примете ги нашите честитки по повод меѓународниот ден на жените!

07.03.2014
» СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ

Срдечно Ви ја честитам Новата 2014 Година и Ви посакувам Честит Божиќ.

29.12.2013
» Скопски Легури една од ТОП 10-те македонски компании кои користат најдобри HR практики во работењето

На 18–ти декември во хотелот Александар Палас во организација на Триаголник – Центарот за неформално образование беше одржана Конференција со наслов “Стратешкиот пристап во развојот на вработените, клучен за успехот на една организација”.

18.12.2013
» Работна средба на претставниците од Скопски Легури со делегациjа од солунското пристаниште

На 11.12.2013 Генералниот директор на Скопски Легури Денис Корнијенко ја прими во фабриката делагацијата на топ менаџментот на Солунско пристаниште на чело со Генералниот директор Астериос Брозос.

11.12.2013
» Велигденските празници и Денот на металурзите

Поздравно обраќање на Генералниот директор на Скопски Легури ДООЕЛ Г-н Денис Корнијенко

30.04.2013
» 21 март 2013 денот на пролетта, денот на екологијата

Скопски Легури на 21-ви март 2013 учествуваше во акцијата за денот на пролетта, денот на екологијата

23.03.2013
» На Скопски Легури и беше врачена Плакета за инвестициони активности

На 18ти февруари 2013 година, Стопанска комора на Македонија им додели признанија на менаџери кои инвестирале во нови производни погони во Република Македонија, во периодот на кризата, од 2008 година до денес.

18.02.2013
» Скопски Легури отвори спортска просторија за вработените

На ден 30.01.2013 година, во 10 часот, Генералниот директор на Скопски Легури ДООЕЛ, г. Денис Корнијенко, ја отвори спортската просторија за вработените.

30.01.2013
» СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ

Срдечно Ви ја честитам Новата 2013 Година и Ви посакувам Честит Божиќ.

28.12.2012
» “Скопски Легури“ доби А дозвола за усогласување со оперативен план и сертификати за управители со отпад

Скопски Легури е прва компанија во поранешна Железара која на 09.08.2012 година доби А дозвола за усогласување со оперативен план.

12.08.2012
» “Скопски Легури“ од денеска ја ремонтираат печката

Претпријатието “Скопски Легури“ од денеска почна со планираниот среден ремонт на електроредукционата печка број 4 и погонот агломерација.

11.06.2012
» Ден на металурзите

Срдечно Ви го честитам нашиот професионален празник - Денот на металурзите.

05.05.2012
» Резултати од натпревари

Почитувани, Овде може да ги најдете резултатите од натпреварите

04.05.2012
» СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ

Срдечно Ви ја честитам Новата 2012 Година и Ви посакувам честит Божиќ.

01.01.2012
» Скопски легури во еколошка офанзива

Kомпанијата за производство на феролегури, Скопски Легури неодамна потпиша договор за проценка на можностите за ефикасно искористување на ферогасот во самиот процес на производство. Оваа соработка е основана во рамките на тригодишната програма "Почиста и поефективна индустрија во Македонија" имплементирана од Норск Енерги и Центарот за климатски промени, а финансирана од Владата на Кралството Норвешка.

09.11.2011
» “Скопски легури“ инвестира 30 милиони евра и отвора нови 182 работни места

“Скопски Легури“ за кратко време планира да пушти во употреба инвестиција поголема од 30 милиони евра, и отвора дополнителни 182 работни места, на кои веќе се вработени нови 109 работници, како резултат на почетокот со работа на новата линија за производство на фероникел во земјава, соопштуваат од компанијата.

14.09.2011
» “Скопски легури“ со намера да го прошири бизнисот

“Скопски легури“ со намера да го прошири бизнисот

31.03.2008

LME Official Prices (US$/tonne) for

NICKEL
 CASH BUYER  
 CASH SELLER &  SETTLEMENT   
 3-MONTHS BUYER  

LME Official Opening Stock
(in tonnes)

IWC Replica Watches Panerai Replica

NICKEL
 

Contact Information

Skopski Leguri DOOEL
Address:
16 Makedonska Brigada № 18,
1000 Skopje, R. Macedonia

Tel: +389 (2) 2603 406
Fax: +389 (2) 2603 400

E-mail: kontakt@skopskileguri.com

Blancpain Replica Watches Franck Muller Swiss Replica Patek Philippe Replica Patek Philippe Aquanaut Replica Watches Patek Philippe Nautilus Replica Cartier Replica Watches Cartier Ballon Bleu Replica Watches Calibre de Cartier Replica Watches Omega Replica Watches Omega Aqua Terra Replica Watches Replica Watches